دوران کودکی هادی چوپان (Hadi choopan) تا شروع ورزش حرفهای
هادی چوپان در 4 مهر 1366 در روستای ابنو شهرستان سپیدان استان فارس متولد شد. خانواده هادی پر جمعیت و از نظر مالی در طبقه ضعیف بودند. چوپان بعد از تحصیل تا مقطع دیپلم، تصمیم گرفت تحصیل را ادامه ندهد و همراه با برادر بزرگترش حسن، از همان دوران نوجوانی به گچکاری بپردازد.
هادی قبل از شروع فعالیت حرفهای در بدنسازی، مدتی در ورزشهای بوکس و کشتی فعالیت کرد. علت کاهش فدرت شنوایی هادی ضرباتی بود که در این ورزشها به او وارد شد. ولی این ضعف در قدرت شنوایی او، هرگز نتوانست مانع رسيدن وی به اهداف بزرگش در زندگی شود.
او از سال 1379 (13 سالگی) به تشویق برادر بزرگترش، ورزش بدنسازی را شروع کرد. برادری که همیشه استاد و مشوق هادی در مسیر بدنسازی بوده است. او برای اولین عنوان ورزشی خود تنها به سه سال فعالیت نیاز داشت، پس از سه سال از آغاز فعالیت خود، به قهرمانی مسابقات استان فارس و مقام سوم کشور رسید.
ازدواج هادی چوپان
هادی چوپان از ورزشکاران متاهل است. او همیشه به نقش پررنگ همسرش در زندگی اشاره کرده است و در مصاحبهای علت عدم مهاجرتش به کشورهای دیگر را عشق به وطن و خانوادهاش عنوان کرده است. این قهرمان کشورمان بارها در مصاحبههایش 2 نفر را به عنوان عوامل اصلی موفقیتهایش نام میبرد؛ برادرش حسین که مشوق اصلی هادی برای ورود به بدنسازی بود و همسرش که همواره در کنار او بوده و پشتیبانیاش میکند.
فرزندان هادی چوپان
هادی چوپان 2 فرزند دارد؛ یک دختر به نام نادیا و یک پسر به نام محمد حافظ .
شروع دوران ورزش حرفهای هادی چوپان
هادی پس از کسب اولین مقام خود تصمیم گرفت بدنسازی را به صورت حرفهای ادامه دهد. او پس از چندین سال فعالیت حرفهای در رشته پرورش اندام از سال 1390 تا 1395 به عضویت ثابت تیم ملی بدنسازی ایران در آمد.
مربی او در سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ جمشید اوجی بود. پس از آن، چند سال مربی نداشت و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ علی نعمتی مربیگری او را بر عهده داشت. از اواخر ۱۳۹۶ به این سو، هنی رامبد عهدهدار مربیگری او است.
لازم به ذکر است که هادی چوپان در محافل جهانی ملقب به “گرگ پارسی” است.
عناوین و افتخارات هادی چوپان :
- ۱۵ طلای استانی شامل فارس و تهران
- ۶ مدال کشوری شامل ۳ طلا، ۲ نقره، ۱ برنز
- نقرهٔ جهان، ۲۰۱۲
- طلای آسیا، ۲۰۱۳
- اوورال آسیا، ۲۰۱۳
- طلای جهان، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵
- طلای اورال مِستر المپیا، ۲۰۱۷
- نقرهٔ مسابقات شروکلاسیک، ۲۰۱۷
- نقرهٔ مسابقات گرَند پری، ۲۰۱۷
- نقرهٔ مسابقات سان مارینو، ۲۰۱۷
- نقرهٔ دبی اکسپو، ۲۰۱۸
- طلای مسابقات مستر المپیا، پرتغال، ۲۰۱۸
- طلای مسابقات گرَند پری کرهٔ جنوبی، ۲۰۱۸
- طلای مسابقات ونکوور پرو کانادا، ۲۰۱۹
- برنز مِستر المپیا، ۲۰۱۹
- مقام چهارم مستر المپیا ۲۰۲۰
- مقام سوم مستر المپیا ۲۰۲۱
- مقام اول مستر المپیا ۲۰۲۲
- مرد سال ورزش ایران ۱۴۰۱
حضور و قهرمانی در مستر المپیا:
هادی چوپان از سال 2019 در مسابقات مستر المپیا شرکت کرد و در این سال به مقام سوم این مسابقات دست پیدا کرد.
او در سال 2020 به مقام چهارم رسید و در سال 2021 موفق به کسب مقام سوم و دریافت جایزه “قهرمان مردم” شد.
درنهایت او موفق شد در سال 2022، قهرمان مستر المپیا شود و به عنوان اولین ایرانی و دومین فرد آسیایی پس از سمیر بنوت، ساندو را دریافت کند.
تنها بدنساز ایرانی که پیش از هادی چوپان توانسته بود از ایران به مستر المپیا برود و رقابت کند، بیتالله عباسپور بود که در پایان، هفدهمین مرد مستر المپیا در سال ۲۰۱۳ لقب گرفت.